Categorieën
Online winkelen

Meer informatie over een SCIOS keuring

Wat is een SCIOS keuring precies?

Een SCIOS keuring is een controle die gefocust is op stookinstallaties en de werking daarvan. De SCIOS is een stichting en is een afkorting voor Stichting Certificering Onderhoud en Inspectie van Stookinstallaties. Deze partij zorgt ervoor dat de veiligheid van stookinstallaties gewaarborgd kan worden. Omdat een aggregaat of generator functioneert door middel van een verbrandingsmotor, vallen zij onder de term van stookinstallaties. En dus moet uw mobiele stroomtoevoer tevens een SCIOS keuring ondergaan.

Wat moet ik verwachten bij deze controle?

Als uw aggregaat wordt gekeurd, gaat de SCIOS deze controleren op verschillende onderdelen. Deze onderdelen worden de zogeheten scopes genoemd. Dit zijn wetgevingen waar uw stookinstallatie aan moet voldoen om de keuring goed te kunnen doorstaan. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de verbrandingsmotor en naar de gasturbines. Wanneer uw aggregaat of generator meer dan vijfhonderd draaiuren per jaar maakt wordt er ook een verplichte emissiemeting afgenomen. Een andere, zeer belangrijke, scope is die van de brandstoftoevoerleiding. Als uw aggregaat beschikt over een externe tank dan wordt deze scope gecontroleerd. De monteur weet alle scopes en zal deze vanzelf langsgaan. Als u vragen heeft kunt u deze altijd stellen aan de betreffende persoon. Zo weet u zelf de volgende keer ook waar u, naast zichtbare mankementen, op moet letten. Het onderhoud van zo’n aggregaat is natuurlijk van groot belang.

De reden dat een controle nodig is

Het is zeer belangrijk dat u weet dat het aggregaat of de generator die u wilt gebruiken ook daadwerkelijk goed functioneert. Het is funest voor de apparaten die erop worden aangesloten wanneer de generator te weinig of juist te veel stroom doorgeeft. Op het moment dat het nodig is, eist u van de mobiele stroomtoevoer uiteraard dat deze naar behoren werkt. Als het daarbij ook nog een gegarandeerd veilig is, zit u helemaal goed. Een goed doorlopen SCIOS keuring geeft deze garantie. Wel zo handig! Zo hoeft u niet in de stress te zitten en te twijfelen of uw aggregaat wel zal werken als u deze echt nodig heeft.

Een certificering als bewijs van de SCIOS keuring

Wanneer het noodstroomaggregaat door de SCIOS keuring is gekomen en deze het positief heeft afgesloten, zal er een SCIOS-certificering komen. Op deze manier weet je dat het apparaat zeker weten goed functioneert en dat het daarbij ook nog eens veilig is. Wanneer een aggregaat goed werkt stoot deze ook minder vuile stoffen uit dan wanneer deze niet goed werkt. Je bent dus ook relatief goed bezig voor het milieu als je een na de SCIOS keuring een certificaat hebt gekregen.